Magamról


Úgy érzed, túl sok stressz terhel? Szeretnél harmonikusabb életet élni? Gyere el, és keressünk együtt megoldást. Válságában érzed párkapcsolatodat? Családi gondjaid, munkahelyi konfliktusaid vannak? Szívesen segítek. Több mint két évtizedes tapasztalattal a hátam mögött számtalan kliensem életszemlélete került új alapokra: másként viszonyulnak a világhoz, környezetükhöz és önmagukhoz.

Végzett kommunikációs és mentálhigiénés szakemberként a racionális és a spirituális életszemlélet alkotják módszereim gerincét. Ez a szemlélet engem is sok nehézségen átsegített, hiszen életem során magam is átéltem nehéz helyzeteket (válás, baleset, egyéb traumák).

A spiritualitás ne ijesszen meg! Az ősi kultúrák megfigyelései sokszor helytállóak, még ha egzakt módon legtöbbször nem is mérhetőek. De lehet-e mérni a mosoly fokát? Van-e bizonyíték a szeretetre, bizalmatlanságra?

Beszél a testünk, árulkodik minden szemrebbenésünk, lélegzetünk... Érzelmeink, gondolataink, melyek befolyásolják viselkedésünket, döntéseinket, mind letisztíthatók. Ma még szinte hihetetlen, mennyi törvényszerűség van ilyen téren is bennünk, milyen sokat tudunk magunk is megtenni saját boldogulásunkért.

Ehhez kínálok segítséget.

About

Pályám kezdetén nyolc évig külkereskedőként dolgoztam, de már ebben az időszakban is egyre inkább az emberi lélek működése került érdeklődésem középpontjába: személyiségünk alakulása és alakítása, érzéseink hatása életünk minőségére. Mivel fejleszthető a személyiség, hogyan oldható a szorongás, hogyan javítható a tanulási teljesítmény?

Egész életemben érdekeltek az emberi lelkek és az világgal és önmagammal kapcsolatos "miért?" kérdések - ezek jobb megismerése az életem alapvető részévé vált. Tudásomat különféle spirituális tanfolyamokon is bővítettem (Lélekhang, Érintés-terápia, Pránanadi, pedagógiai és kommunikációs tréningek, belső gyerek-tréning, One Brain képzések). Mindeközben különféle témájú adások szerkesztője és műsorvezetője voltam hét éven át a budapesti Civil Rádióban.

Tudásszomjam arra sarkalt, hogy felkutassam a spiritualitás és mentálhigiéné szakértőit, és megismerjem módszereiket. Egyre jobban érdekelt, milyen traumák és blokkok akadályozzák, hogy kiteljesítsük életünket. Tudni akartam, miként, milyen általános törvényszerűségek alapján csökkenthetők ezek a feszültségek. Időközben a Szegedi Tudományegyetemen kommunikáció szakos, a Kodolányi János Egyetemen pedig mentálhigiéné prevenció specialista diplomát szereztem.

Személyes és szakmai életutam egyik legfontosabb találkozásának Szepes Máriával kialakított, különleges élményt nyújtó kapcsolatomat tartom. De sokat profitáltam Vörös Ákos, Keller Gyöngyi, Feldmár András tevékenységéből, Lewis L. Hay, Shirley Mc.Laine, Dan Millman műveiből is.

Magánéletemben sikerek és kudarcok váltogatták egymást. Életszemléletem átalakulásával párhuzamosan azonban tudatosan figyeltem és fejlesztettem magam - a változás érezhető volt, és megkönnyebbülést hozott. Megfejthetővé váltak a 18 évesen átélt, eszméletvesztésig erősödő fejfájásaim okai, és úrrá lettem a válságba sodró, súlyos autóbalesetem következményein is.

Önmagam folyamatos képzése mellett a fordulatot a 2002-es év hozta. Az egyik barátnőm komoly érzelmi válságot ért meg, melyben igyekeztem neki segíteni - a tanulmányaim alkalmazásával. Az első „kezelés” nem várt eredményt hozott - mindkettőnk örömére. Az addig hobbinak gondolt elfoglaltság új dimenzióba került. És mert ettől kezdve egymásnak ajánlottak az ismerőseim - a kommunikációs munkáim mellett új irányba indult el az életem, új hivatásom lett…

Jól döntöttem. Most vagyok a HELYEMEN...

Török-Hajzer Márta