További módszerek


One Brain stresszoldó módszer


Ennek a módszernek is a lényege a múltban történt sérülések által létrehozott blokkok felkutatása, csak nem beszélgetéssel és meditációval. Éppen ezért ez a technika kiválóan alkalmas azoknak, akik nem tudnak vagy nem szeretnek beszélni érzéseikről, illetve akiket a magzati korban vagy a szülés folyamatában traumák értek.

Életünk során sok kellemetlen, felkavaró, stresszt okozó élmény érhet minket. Amikor először fordul elő velünk, hogy ezeket átéljük az agy az akkori döntéseink és reakcióink által létrehozott forgatókönyvet megjegyzi és legközelebb, hasonló szituációban, nem tudunk más reakciót választani, automatikusan a már korábban rögzített viselkedési minták szerint cselekszünk, hiszen azt már túléltük. Tudom, első hallásra meglepőnek tűnhet, hogy valaki azt mondja, hogy döntéseink és viselkedésünk egy részében nem vagyunk tudatosak. Pedig sajnos így van. Van az életedben olyan helyzet, szituáció, történés, ami többször előfordult már?

Akkor kezded érteni?

Lényeg, hogy a múltat elmúlttá tegyük. Az izomteszt során, melyben az izmok segítségével hozzájuthatunk a tudatalattiban lévő információkhoz és ezek tudatosításával az új választások alkalmazását segíti. Az izomteszt lényege, hogy a test válaszait nem tudjuk a szerint befolyásolni, hogy jó színben tüntessük fel magunkat önmagunk vagy mások előtt. Képes megláttatni azokat a dolgokat, amiket eddig jó mélyen eltemettünk magunkban, viszont mivel még a hozzájuk kapcsolódó stressz jelen van tudatalattinkban, rombolják életünket.

Belső gyermek felfedezése


A gyermekkor alapvetően meghatározza, hogyan éled a felnőttkorodat. Az ott ért sérüléseket okozó élmények, minták, újra és újra játszott forgatókönyvek kialakították azt a személyiséget, aki ma vagy. Azok a vélemények és visszatükröződések, amit magadról és a világról hallottál irányítják azt, ahogy élsz és látod magad. Azt hiszem, erre sokan felkapják a fejüket. "Nehogy azt mondja nekem valaki, hogy a gyerekkorom hat a mai cselekedeteimre!" Bármennyire rossz is ezt hallani, sajnos így van. És a valódi lényünk emögé a kép mögé van alaposan elrejtve. Ez okozza, hogy a valódi képességeinkkel nem vagyunk tisztában. A gyermekkori sérülések, minták feltárásával lehetőséged lesz megismerni magad és a hatásuk tompításával, melynek eszköze többek között a meditáció, a jelenünkre gyakorolt nyomást csökkenteni.

Lehet, hogy még nem próbáltál meditálni és úgy gondolod, neked az nem fog menni vagy fenntartásaid vannak, szeretném eloszlatni a kételyeidet. A meditatív állapotot mindenki megtapasztalja minden nap, amikor alváshoz készülődik, amikor a test ellazul, a hangokat már tompának és kicsit távolodónak érzed, de még mindent érzékelsz a világból, tulajdonképpen a "fél álomban vagy" állapota. Tehát nem hipnózis és minden pillanatban tudatában vagy saját magadnak és a körülötted lévő dolgoknak.

Megismered azokat a lenyomatokat, melyek befolyásolják a gondolkodásodat, döntéseidet, cselekedeteidet.

Végül lehetőséged lesz olyan eszközök és technikák elsajátítására, melyekkel a hétköznapokban támogatni, segíteni tudod saját magadat.

Lehetőség van egy-egy alkalmas találkozóra és arra is, hogy egy teljes gyerekkort átfogó folyamattal alaposan megismerd saját történetedet.

(A módszer alapja John Bradshaw: „Visszatérés önmagunkhoz – A bennünk élő gyermek felfedezése” könyve , meditáció-sorozata.)

Bãshí


A Bãshí relaxációs technika egy nyolcvan mozdulatsorból álló eljárás, amelynek célja, hogy a kliens a kezelés végére ellazult, kipihent állapotba kerüljön.

A Bãshí nem masszázs, bár tartalmaz néhány elemet különféle masszírozó technikákból is. De ugyanígy felfedezhetők benne akupresszúrás gyökerekhez visszanyúló, továbbá kineziológiai korrekciós mozdulatok, pránanadi technikák, vagy éppen a limon-release táncstílushoz tartozó relaxációs, felkészítő elemek. Célja tehát nem a masszírozás, hanem a kliens fizikai állapotának harmonizálása.

A Bãshí alapvető hatásai közé tartozik a feszültségoldás – alkalmazása szinte minden, a stressz által okozott problémát, fizikai tünetet csökkenthet, és javíthatja a koncentrációs képességeket.

Hosszabb távú, rendszeres alkalmazásával a migrénes fejfájás is csökkenthető, emellett javítható az alvás minősége, sőt, a technika akár több órányi alvást is pótolhat.A Bãshí relaxációs technikát tanfolyami keretek között oktatom. A képzés végén a tanfolyamot elvégzők igazoló oklevelet kapnak, és a tanultakat akár önálló vállalkozás keretében, vagy más masszázs technikák kiegészítőjeként is alkalmazhatják.